Een uurtje gelukkig te zijn

Aankomende evenementen
No data was found

Een swingend jazzorkest van 8 muzikanten en een zanger/verteller laten muziek uit de jaren ’30 en ’40 van (Joodse) artiesten opnieuw klinken. Muziek uit een tijd waarin de angst regeerde en niets zeker was.

‘Een uurtje gelukkig te zijn’ is een muziektheatervoorstelling over Nederlandse amusementsmuziek uit de jaren ’30 en ’40 van artiesten als Bob Scholte, Max van Praag, Louis Davids, Leo Fuld en Jetje van Oranje (Jetty Paerl, lid van het verzet, zong vanuit Londen op Radio Oranje). Denk aan ‘Breng eens een zonnetje’, ‘Wie is Loesje?’, ‘Naar de bollen’, ‘Het Jodenkind’ en de ‘Westerbork serenade’.

De muziek wordt verbonden met waargebeurde verhalen. Hoe beleefde men de oorlogstijd? En hoe hielp deze muziek de moed erin te houden?

Enkele Joodse artiesten lichten we eruit. Bob Scholte was voor de oorlog Bekende Nederlander en huiszanger bij ‘De Bonte Dinsdagavondtrein’ op de radio. Hij overleefde Auschwitz. Zijn vrouw en kinderen niet. Toch zong hij na de oorlog door over ‘een zonnetje brengen onder de mensen’.

Ken Besuijen zingt en vertelt indringende verhalen met ruimte voor de broodnodige humor. Ken is een unieke theaterpersoonlijkheid die zich al jaren bezighoudt met kleinkunst uit de jaren dertig en daarna. Hij heeft een grote en jeugdige aanhang en weet met zijn aanstekelijke enthousiasme en authentieke performance zijn publiek te raken en mee te nemen in de emotie van de muziek.

Datum: woensdag 3 mei 2023
Tijd: 20:00 uur
Speciale prijs voor LJG leden: €12 bij bestelling vooraf (i.p.v €15)
Kaarten aan de zaal € 17,50
Aanmelden met vermelding van namen (verplicht) via het secretariaat.
Betaling d.m.v. overmaking op NL04 ABNA 0468 0421 72 t.n.v. LJG Amsterdam o.v.v. ‘Een uurtje gelukkig’.