Jongeren

Aankomende evenementen
No data was found

Talmoed Tora

Op zondagochtend is de LJG Amsterdam de place to be voor Joodse kinderen. Ons enthousiaste team staat dan klaar om de meer dan 100 kinderen in de leeftijd van 4 jaar t/m de Bat en Bar Mitswa leeftijd (12/13 jaar) vanuit een Liberaal Joods perspectief een positieve Joodse identiteit te laten ontwikkelen. 

Hoe zien de lessen eruit?

De kinderen zitten per leeftijd in een groep die wij op Talmoed Tora “Kita” noemen. Een perfecte manier om Joodse vriendschappen te sluiten. Gemiddeld zitten er in elke kita tien tot vijftien leerlingen. 

De lessen worden gegeven door een leerkracht en een assistent en bestaan uit Jahadoet (Joodse feestdagen, geschiedenis, gebruiken), Hebreeuws (letters leren en lezen) en muziekles (Joodse liedjes en onderdelen uit de Sjoeldienst).

Naast de reguliere lessen vieren we de Joodse feestdagen met elkaar en zijn er uitjes zoals bezoek aan het Amstelpark, het Joods Cultureel Kwartier en het jaarlijks landelijk onderwijsweekend. 

Ook organiseren we activiteiten als “heel Kita wav bakt”, het zelf maken van films en theaterstukken rondom feestdagen, het maken van een eigen tora en zelfs een eigen band.

De lessen duren van 10:00 uur tot 12:15 uur en worden afgesloten met een gezamenlijke jeugd sjoeldienst.

We betrekken graag de ouders bij onze gemeenschap!

Wij vinden dat het Joodse leven niet alleen in sjoel plaatsvindt, maar dat we de diensten, feestdagen en activiteiten juist ook samen met andere ouders en kinderen moeten beleven. 

Om ervoor te zorgen dat ook de ouders elkaar leren kennen, wordt er op iedere lesdag een “oudercafé” met koffie, thee en koekjes georganiseerd. Daarnaast organiseren we regelmatig activiteiten voor ouders, zoals lezingen, cursussen en gezamenlijk film kijken met een discussie na afloop. 

Alle kinderen met een Joodse moeder, leden en niet-leden van de LJG, zijn welkom. Ook zijn kinderen welkom met alleen een Joodse vader die lid is van de LJG. 

Wil je meer weten? Stuur een mail naar het hoofd van Talmoed Tora: lea@talmoedtora.nl

Het Studiecentrum

Bij voldoende belangstelling start dit voorjaar nog een cursus, speciaal gericht op jongeren van 12 tot 18 jaar: ‘Leren laainen met elkaar’.