Over ons

Aankomende evenementen
No data was found

De Liberaal Joodse Gemeente Amsterdam is dé plek voor Joden die zich thuis voelen in een progressief-Joodse grootstedelijke omgeving waar altijd wel iets te beleven is op religieus, educatief of sociaal-cultureel gebied.

Met bijna tweeduizend leden – een mooie inclusieve mix van gezinnen, stellen en singles van alle leeftijden en afkomstig uit de hele wereld – vormen wij de grootste liberaal Joodse gemeente van Nederland en zijn we één van de grootste progressief-Joodse gemeenten van het Europese vasteland.  

Elke sjabbat hebben wij een vrijdagavond- en sjabbat ochtenddienst. We vieren alle Joodse feestdagen en hebben een bloeiende tak van zondagochtend onderwijs voor de jeugd.

Voor elke levensfase is er een aantrekkelijk aanbod van sociaal-culturele activiteiten: van concerten en boekpresentaties tot debatten – altijd met een Joods haakje. Een mooie mix van inhoud, nesjomme en iets te nasjen.

Iedereen is welkom om naar diensten of activiteiten te komen. Niet-Joodse partners van Joodse leden of geïnteresseerden zeker ook, maar ze kunnen niet lid worden. Informatie over of aanmelden voor een dienst als je geen lid bent? Bel of mail met het secretariaat: secretariaat@ljg.nl – 020 540 01 22

Meer weten over progressief/liberaal Jodendom in Nederland en daarbuiten? Bezoek de website van het Verbond.

LJG Amsterdam beschikt over eigen begraafplaatsen, Gan Hasjalom in Amstelveen en Hoofddorp, waar zowel leden als (Joodse) niet-leden begraven kunnen worden.

Begraafplaatsen LJG Amsterdam