Volwassenen

Aankomende evenementen
No data was found

Het Studiecentrum

De bar of bat mitswa leeftijd allang voorbij maar nog altijd hongerig naar kennis met een Joodse insteek? 

De LJG Amsterdam zorgt elk jaar voor een spannend, inspirerend en actueel aanbod aan leerevenementen. Het Studiecentrum organiseert cursussen en studiebijeenkomsten voor alle leden van de LJG’s en hun partners. 

Geen lid, wel geïnteresseerd? 

Stuur een verzoek tot deelname aan studiecentrumljg@gmail.com.

Lernen op sjabbat

Elke sjabbatmorgen kan er via ZOOM worden gelernd over de parasja van de week, het Toragedeelte dat die sjabbat gelezen wordt in sjoel.

Bekijk de flyer

Cursussen

Een overzicht van de cursussen die deze zomer worden geboden vind je hier: Zomerprogramma 2024.

Dit is de eerstvolgende cursus:

Studiereis

Al meerdere decennia lang organiseert het Studiecentrum van de LJG inspirerende reizen naar verschillende steden en landen waarbij Joods heden en verleden centraal staan. Proeven van cultuur, geschiedenis en verrassende ontmoetingen met de lokale gemeenschappen zijn vaste ingrediënten van onze reizen.
Het is een geweldige ervaring om met gelijkgezinden – die op zo een reis elkaar steeds beter leren kennen – de plaatselijke Joodse geschiedenis in beeld te krijgen. De ontmoetingen met de daar (nog of weer) actieve Joodse gemeenschap zijn onvergetelijk.

5784

Najaar 2023 is de reis naar Wenen geweest van 12 t/m 16 oktober. Hier kun je een kort verslag lezen met een fotoimpressie.

Archief

Een overzicht van de cursussen die onlangs en wat verder in het verleden zijn gegeven vind je hier.