Volwassenen

Aankomende evenementen

10-06-2023

Landelijke Oneg Sjabbat

10.00

Het Studiecentrum

De bar of bat mitswa leeftijd allang voorbij maar nog altijd hongerig naar kennis met een Joodse insteek? 

De LJG Amsterdam zorgt elk jaar voor een spannend, inspirerend en actueel aanbod aan leerevenementen. Het Studiecentrum organiseert cursussen en studiebijeenkomsten voor alle leden van de LJG’s en hun partners. 

Geen lid, wel geïnteresseerd? 

Stuur een verzoek tot deelname aan studiecentrumljg@gmail.com

Op dinsdagavond 9 mei is de cursus “Met knikkende knieën” gestart.
Van Asjer Waterman en Ruben Reisenstadt leer je in drie avonden alles over het hoe en wat tijdens de sjoeldiensten. De laatste lesavond is op 23 mei.
Op de zondagochtenden 11 juni en 2 juli word je weer uitgedaagd door de Israëlische TV-serie “Srugim” om van gedachten te wisselen over wat er in de hedendaagse maatschappij speelt onder ouders van jonge kinderen.

Bekijk de aankondigingen voor meer informatie.

Met knikkende knieën
Srugim 11 juni
Srugim 2 juli

Studiereis

Al meerdere decennia lang organiseert het Studiecentrum van de LJG inspirerende reizen naar verschillende steden en landen waarbij Joods heden en verleden centraal staan. Proeven van cultuur, geschiedenis en verrassende ontmoetingen met de lokale gemeenschappen zijn vaste ingrediënten van onze reizen.
Het is een geweldige ervaring om met gelijkgezinden – die op zo een reis elkaar steeds beter leren kennen – de plaatselijke Joodse geschiedenis in beeld te krijgen. De ontmoetingen met de daar (nog of weer) actieve Joodse gemeenschap zijn onvergetelijk.

5784

Dit najaar staat een reis naar Wenen op het programma. Van 12 t/m 16 oktober. Nieuwsgierig? Zin om mee te gaan?

Hier meer informatie.